Alkapur GSK

Alkapur GSK

Močno koncentrirano, specialno alkalno čistilo se uporablja za odstranjevanje ekstremnega onesnaženja. Še posebno je primeren za odstranjevanje organskega onesnaženja in oblog iz apnenca, sadre in silikatov.

– Odstranjuje močna in trdovratna organska onesnaženja
– Odstranjuje obloge iz apnenca, sadre in silikatov
– Izredno učinkovit in zelo močan
– Posebno primeren za čiščenje glaziranih nedrsečih ploščic
– Testiran in odobren s strani združenja keramičarjev

Uporaba:

– ALKAPUR GSK je zelo koncentrirano, močno alkalno specialno čistilo za odstranjevanje močnega onesnaženja in trdovratnih oblog kot so gips, silikati in vodni kamen iz ploščic in vseh alkalijsko odpornih površin.
– ALKAPUR GSK je specialno pripravljen za osnovno čiščenje nedrsečih ploščic in kamnitih plošč v kopališčih, industrijskih obratih, pralnicah in delavnicah.

Namen uporabe:

Odstranjuje obloge apnenca, gipsa in silikatov (termalne vode). Osnovno čiščenje nedrsečih ploščic.

Navodila za uporabo:

ALKAPUR GSK nanesemo na površino v koncentrirani obliki, z mehanskim drgnjenjem učinka čistila ne izboljšamo. Pazimo, da se površina ne osuši, po potrebi z mokro krtačo omočimo površino. Površino v času delovanja čistila zaščitimo v smislu preprečevanja prehoda. Pustimo delovati minimalno 30 do 45 minut, v primeru silikatnih oblog pustimo delovati tudi do 2 uri. Po delovanju lahko umazanijo očistimo mehansko ročno ali strojno, nato raztopljene nečistoče temeljito izperemo z vodo, v kolikor material dopušča, uporabimo visokotlačni čistilec.

Pomembna opozorila:

Ne nanašamo na materiale, ki so občutljivi na alkalije, npr. aluminij. Pri delu upoštevajte navodila za varno delo. Pred prvo uporabo testiramo materiale.

Sestava:

Alkalije, anionski tenzidi, sredstva za uravnavanje, pomožna sredstva.

Okoljske zahteve in pakiranje:

To čistilo ustreza zakonskim zahtevam. Tenzidi, ki jih vsebuje, so biološko razgradljivi in izpolnjujejo zahteve EU zakonodaje za detergente (EG) 648/2004. Pakirani so v povratno PE embalažo, plastenke po 1 L in 16 kg ročke.