Kalkonal GEL

Kalkonal GEL

Kalkonal GEL je kislo čistilo za odstranjevanje apnenih in mineralnih oblog ter rje s sten

V stiku z vodo tvori gelsko obliko in zato ne spolzi s sten. Močno koncentrirano kislo čistilo v gelski obliki se uporablja za odstranjevanje ekstremnih oblog na navpičnih površinah.

– Specialno čistilo z gelsko strukturo
– Dobro se oprijema navpičnih površin
– Zelo dolgo delujoč
– Odstranjuje trdovratna mineralna onesnaženja
– Odobren s strani nemškega združenja keramičarjev

Uporaba:

KALKONAL GEL odstranjuje ekstremna mineralna onesnaženja z vseh kislino odpornih površin. Učinkovit pri osnovnem in rednem čiščenju navpičnih površin v kopališčih in sanitarijah.
KALKONAL GEL lahko nadomesti čiščenje s peno v prehrambni industriji in kuhinjah.

Posebna navodila:

Čiščenje tušev, sanitarij, vinskih kleti in prehrambnih podjetij. Spomladansko čiščenje zunanjih bazenov. Nadomestno čiščenje za čiščenje s peno v prehrambni industriji in kuhinjah. Primeren tudi za inox materiale. Pred prvo uporabo testiramo obstojnost materialov. Pri temperaturah pod 15°C lahko postane moten in izpadejo trdni delci. Oboje pri višjih temperaturah samodejno izgine.

Navodila za uporabo:

KALKONAL GEL v koncentrirani obliki je malo viskozna tekočina, ki šele v razredčitvah v razmerju 1:5 do 1:20 razvije gelsko strukturo. Koncentriran se nanese s pištolo ali visokotlačnim aparatom za nanašanje pene ali pa ga razredčimo in direktno nanesemo na obdelovano površino. Z mehanskim drgnjenjem s pomočjo krtače umazanijo prenesemo v tekočino. Po končanem delovanju temeljito izperemo z vodo.

Sestava:

Anorganske kisline, anionski in neionski tenzidi, pomožna sredstva.

Okoljske zahteve in pakiranje:

To čistilo ustreza zakonskim zahtevam. Tenzidi, ki jih vsebuje, so biološko razgradljivi in izpolnjujejo zahteve EU zakonodaje za detergente (EG) 648/2004. Pakirani so v povratno PE embalažo, plastenke po 1 L in 12 kg ročke.