Oksidacijska raztopina – Raztopina hipoklorita

Oksidacijska raztopina – Raztopina hipoklorita

Sredstvo za razkuževanje bazenov in filtrov

Sestava:

Preparat na bazi Na hipoklorita in tetraklordekaoksidnega kompleksa

Uporaba:

Za oksidacijo v vodi prisotnih nečistoč, organiko, ki jo kopalec odda v vodo. Iz sečnine in znoja dobimo klorsečnino in kloramine, ki dražijo sluznice oči in dihal, obenem povzročata smrad po kloru. Iz metanskih derivatov nastaja kloroform, ki je v visokih koncentracijah kancerogen, i.t.d. Zmes oksidira nezaželene stranske produkte kloriranja, kar pomeni za kopalca boljši komfort, kajti ni več draženja sluznic oči in dihal, ni več neprijetnega vonja po kloru in prav tako znižuje vsebnost vezanega klora.

Preparata ne smemo mešati s kislinami, ker nastaja strupen plin.

Oksidativno čiščenja filtra:

Gladino vode spustimo do površine kvarčnega peska. Za ca 6 m3 volumna filtra potrebujemo ca60 l pripravljene oksidacijske raztopine, ki jo dodamo na filtrirno maso, izpiramo z zrakom, pustimo delovati najmanj 6 ur in filter izperemo.

Namesto Na-hipoklorita lahko za hiperklorinacijo celega sistema uporabimo Oksidacijsko raztopino. Doziranje cca 10 g/m3. Preparat nalijemo v kompenzacijo, pustimo delovati čez noč. Zjutraj kontroliramo vsebnost klora in po potrebi nevtraliziramo višek klora z Na tiosulfatom ali deklorinatorjem.

Lastnosti:

Izgled: Rumenkasta raztopina
Vonj: Po kloru

Shranjevanje:

V originalni embalaži v suhem, hladnem prostoru zaščiteneo pred sončno svetlobo.

Pakiranje:

35 kg ročke