Ferikol

Ferikol

Koagulacijsko/flokulacijsko sredstvo

Kemizem:

Železov (III) sulfat, Fe2(SO4)3

Uporaba:

Ferikol je učinkovito sredstvo za koagulacijo oziroma flokulacijo koloidnih delcev, izdelano na osnovi ferisulfata. To je rumeno rjava, gosta, močno kisla raztopina, ki se dobro mesa z vodo v vseh razmerjih. Ferikol je uporaben v širokem območju pH vrednosti. Tvorba flokul se prične že pri pH vrednosti nad 3,5, optimalne rezultate pa dosežemo pri pH 6-8. Pomembno je, da je Ferikol učinkovit tud pri pH vrednostih nad 8, to je pri vrednostih, pri katerih spojine Al3+ niso več uporabne zaradi tvorde topnih aluminatov.

Uporaben je pri pripravi pitnih vod, pripravi hladilnih, tehnoloških in kotlovnih vod, ter za čiščenje industrijskih in komunalnih odpadnih vod (odstranjevanje sulfidov, fosfatov, težkih kovin (Cu, Ni, Pb, Cd, Zn, Ag, kondicioniranje blata v bioloških čistilnih napravah, koaguliranje krvi v odpadnih vodah klavnic, odstranjevanje olj iz odpadnih vod oljarn in čiščenje gnojevke na farmah)

Sestava:

Fe3+ : 12±0,5%
Fe2+ : pod 0,2%
Fe2(SO4)3 : 41-44%
pH (20°C) : <1 Gostota (20°C) : 1,50 - 1,57 g/ml Viskoznost (20°C) : 62,5 mPas Izgled: Rumeno rjava raztopina Vonj: Praktično brez vonja Stabilnost: V originalni embalaži v suhem in hladnem prostoru več let! Pakiranje: 50 kg baloni, 1000 L IBC vsebniki in avtocisterne.